Силно натоварено е движението в Смолян. Много коли се движат по централния булевард "България", по ул. "Хан Пресиян", както и по улиците "Родопи", "Наталия" и "Тракия".

Колони от автомобили се образуват при кръстовището за кв. "Каптажа" - по улица "Хан Пресиян", съобщава БиТиВи.

Колите чакат по 5-6 минути докато се престроят за изхода към Пампорово. Пътищата в града са сухи и нормално проходими. Препоръчително е шофьорите да използват околовръстното шосе на Смолян, което е по-свободно откъм трафик и по него водачите ще преминат по-бързо през областния град.

Желателно е пътуващите към Пловдив и Чепеларе да използват прохода Рожен, за да не се натоварват улиците към кв. "Каптажа".

Пътят през прохода "Пампорово" е нормално проходим и почти сух, като мокри и хлъзгави участъци има само в района на "Мечката". Мокро е пътното платно и след "Св. Панталеймон". Частично заледен и мокър участък има и в района от паркинг "Студенец" към почивната база на Министерския съвет.

Курортът Пампорово вече започва да се запълва. Въпреки уверенията на полицията обаче няма засилено полицейско присъствие, но вероятно в късния следобед то ще се засили, тъй като днес е пълен работен ден и може би повечето хора, които са решили да пътуват, ще го направят след 17.00 ч.

Засилен е и трафикът на ГКПП "Кулата". Към момента няма струпване на автомобили, всички гишета работят нормално. От граничния пункт уточниха, че по-натоварен е трафикът към Гърция, а на влизане в България движението е по-спокойно.