Заради кризата през следващата година може да се очакват много фалити на хлебопроизводители.
За сериозни трудности алармират от Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна.
По думите на председателя Иво Бонев и в момента има фирми, които затварят врати, а на тяхно място се появяват цехове, работещи без всякакви разрешителни.
Цената на заводския хляб ще намалява още, прогнозират още от браншовата организация, съобщава радио Варна.
Местният съюз на хлебопроизводители и сладкари подготвя Етичен кодекс в сектора, в който ще залегнат изискванията за качеството на хляба.
Hmmm
на 10.12.2009 в 03:22:38 #3Хора, правете си хляб сами в къщи! Дори без да си правите сметка за себестойността на домашно правеният хляб има много положителни страни. На първо място сутрин ще ядете топъл хляб, а да не говорим, че няма да ползвате химия и ще знаете какво точно има вътре. Ако сте изобретателни може да ядете всеки ден хляб като от бутик! С бадеми, с ядки, със стафиди или захаросани плодове, ръжен, с пълнозърнесто брашно - опциите нямат край. Аз се противих на жената 5 години да не купуваме машина за хляб (защото си знаех, че аз трябва да го правя). На края склоних и от 2 години не купуваме въобще от магазина. Е аз го правя, но се оказа много по-лесно отколкото си мислех и най-вече си правиш каквото душата ти поиска!
jikev
на 09.12.2009 в 18:53:49 #2700gr. хляб се правят от 500гр брашно, вода, енергия и малко мая и сол. Така се прави истинския хляб,без подобрители. като знаем, че кило брашно струва 50ст. , един 700грамов хляб не може да струва повече от 50стотинки по никакъв начин с вкл. всички данъци. Нашите хлебари се радваха на европеиски цени на хляба и за това се гърмяха и си палеха камионите. От как се появиха Големите супермаркети ,и машинките за хляб е време да се поогледат и да се преброят... Доста ще отпаднат от бизнеса, никога няма да ги има ония печалби!
JM
на 09.12.2009 в 17:24:25 #1че това хляб ли е?