Работниците от „Кремиковци" излизат на ефективни протести на 9 март.

Това съобщи председателят на ФСО "Подкрепа"-"Кремиковци "АД Людмил Павлов, цитиран от moneybg.

В организацията на протеста ще участва и кремиковският синдикат към КНСБ.

Работниците ще направят протестно шествие, като ще преминат през Министерство на икономиката и енергетиката, Министерски съвет и Народно събрание. Самото шествие ще потегли от около 9.00 часа от пл. „Александър Невски".

Планира се и разполагане на денонощни палаткови лагери, като тяхното място още не е уточнено. Утре синдикатите в „Кремиковци" ще се срещнат с ръководството на комбината.

Припомняме, украинската компания „Смарт Холдинг" се оттегли от преговорите за придобиване на обявения в несъстоятелност завод „Кремиковци". Причината бе липсата на достатъчно подкрепа от страна на кредиторите на завода.

Валентин Никифоров, председател на КНСБ, заяви, че очаква да се срещне с премиера Станишев, за да стане ясно дали има сериозен кандидат за завода и да се вземат решения за бъдещето на "Кремиковци".

Същевременно председателят на КНСБ в комбината Васил Яначков съобщи, че към комбината е заявил интереса си нов кандидат и очаква покана за преговори. Преди това той заяви, че и другият известен за момента кандидат-инвеститор - бразилската компания Си Ес Ен, преосмисля намеренията си към „Кремиковци".