"Претенциите на таксиджиите са за първоначалната такса, да бъде 2 до 3 пъти долния праг на размера на тарифата за населеното място, ще намерим разбирателство. Може би превозът ще поскъпне с 1 лв., дължим го след 7 години без промени".

Това заяви транспортният министър Росен Желязков пред NOVA News.

По отношение на изборите той заяви, че е важно да се организират и проведат честни и демократични избори, както и да се сформира кабинет с действащо Народно събрание.

Държавата има готовност да подкрепи таксиметровите шофьори, уверява Желязков

Държавата има готовност да подкрепи таксиметровите шофьори, уверява Желязков

Прилагането на мярката ще се осъществи съвместно с общините, поясни той

"Търси се обяснение защо след като два пъти е обявено, че това е датата и са поканени наблюдатели, се правят консултации. Това е смокинов лист, за да се прикрият други неща. Една от версиите е заради липса на готовност на други формации", коментира той.

По думите му независимо от силните протеворечия, които бяха изразени срещу Борисов, няма по-подготвен лидер с национално и международно доверие от него в този неспокоен район, в който се намираме.

Според него електронната идентичност е предпоставка за е-гласуване, но за пощата не е много ясно, в САЩ се видя, че крие рискове.

Желязков увери, че транспортните коридори в рамките на ЕС функционират, няма проблем с придвижването, а "зелените" коридори показаха своята виталност.

Борисов се готви за избори 28 март, а Радев се опитвал да ги отложи

Борисов се готви за избори 28 март, а Радев се опитвал да ги отложи

За премиера нямало смисъл датата на вота да бъде друга