Съветът на синдикатите в "Топлофикация-София" АД ще номинира свой представител, който да се включи в работната група, която трябва до 30 септември трябва да предложи на акционерите процедура за приватизация на дружеството.

Това стана ясно след днешната среща между кмета на София Бойко Борисов и представители на Съвета на синдикатите в Топлофикация, съобщиха от столичния общински виртуален пресцентър.

Съветът на синдикатите ще уведоми Борисов за своята номинация, след което кметът на София писмено ще предложи на председателя на СОС Владимир Кисьов и на министъра на икономика и енергетиката Румен Овчаров, представителят на синдикатите да се включи в работната група.

Припомянме, че работната група беше създадена в началото на месеца със заповед на Бойко Борисов, Владимир Кисьов и Румен Овчаров.

"Недоумяваме защо Румен Овчаров изпрати писмото с искане за отстраняване от длъжност на г-н Рогачев и г-н Ненков до "Топлофикация-София" АД, а не до другия собственик Столична община, която има мажоритарен дял акции в дружеството. Излиза, че министър Овчаров не уважава другия собственик", заявиха още от Съвета на синдикатите.

Неговите представители благодариха на Бойко Борисов за проведената среща и светкавичната реакция след огласеното вчера отворено писмо от Съвета на синдикатите в "Топлофикация-София" АД.