От днес 27-ми септември до 5-ти октомври Национална компания "Железопътна инфраструктура" извършва ремонтни дейности по железния път в участъка между гарите Владая и Драгичево.

Заради това ще бъде прекъснато движението на влаковете между тези гари, съобщават от компанията.

През периода по обиколен маршрут между София - Волуяк - Разменна - Перник ще се движат:
- международният бърз влак № 360 от Солун за София, международният бърз влак № 363 от София за Солун, международният бърз влак № 462 от Солун за Букурещ (през София) и международният бърз влак № 463 от Букурещ за Солун (през София);
- шест бързи влака между София и Кулата;
- пет бързи влака между София и Кюстендил;
- бързият влак № 5620 от Благоевград за София и бързият влак № 5625 от София за Благоевград;
- четири пътнически влака между София и Перник;
- четири пътнически влака между София и Дупница;
- пътническият влак № 60102 от Кюстендил за София.

През същият период по съкратен маршрут ще се движат:
- международният бърз влак № 361 от София за Солун и международният бърз влак № 362 от Солун за София ще пътуват само между Дупница и Солун. Пътниците от тези два влака ще бъдат превозени с автобуси между София и Дупница;
- бързият влак № 6624 от Кюстендил за София ще пътува само до Перник;
- три пътнически влака от София за Перник ще пътуват само до Владая;
- пътническият влак № 50110 от Благоевград за София и пътническият влак № 50111 от София за Благоевград ще се движат само между Драгичево и Благоевград;
- пътническият влак № 50221 от София за Дупница ще се движи от Перник до Дупница, а пътническият влак № 50222 от Дупница за София ще пътува само до Драгичево.

По време на ремонта дванадесет пътнически влака между София и Перник и един пътнически влак от София за Кюстендил ще бъдат изцяло отменени.

За да осигурят транспортно обслужване на своите клиенти, „Български държавни железници" ЕАД ще пуснат допълнително шестнадесет пътнически влака между Владая и София, двадесет и седем пътнически влака между Перник и Драгичево, два пътнически влака между София и Перник (през Разменна) и един пътнически влак от Перник за Кюстендил.

По повод на промените в движението на споменатите по-горе влакове се налагат и изменения в разписанията на някои от влаковете, които се движат в участъка на ремонта.

За подробна информация клиентите на "Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.