От Камара на строителите на България (КСБ) готвят мирна демонстрация на 1000 строителни машини по бул. "Цариградско шосе" в посока царския дворец "Враня".

Мирният протест е предвиден за 12 декември, сряда, от 07.00 до 12.00 ч., без да пречи на движението на гражданите.

Йончева вярва, че строителите я подкрепят

Йончева вярва, че строителите я подкрепят

БСП искала да помогне на строителния бранш

От Камара на строителите в България (КСБ) ще внесат и 53 000 подписа в Министерския съвет, Народното събрание и президентството под призива да се спре използването на брашна за политически цели, да се осигури сигурност и предвидимост на българското строителство, плановост и предвидимост за развитие на сектора, стриктно спазване на законите, въвеждане на отговорност за всеки участник в строително-инвестиционния процес, да се подобри на законодателството, касаещо бранша и други.

КСБ иска Йончева да престане да ги "защитава" с обвинения

КСБ иска Йончева да престане да ги "защитава" с обвинения

От Камарата я обвиниха в голословност

Предстоящите действия на КСБ в подкрепа на строителния бранш представи председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев.

Строителният бранш негодува срещу обвиненията, които се отправят публично от представители на политическите сили, без да са подкрепени с никакви доказателства. КСБ не иска да бъдат използвани за предизборна агитация и политически цели. От Камарата са притеснени, защото атаките могат да бъдат насочени срещу дискредитирането на строителните компании.

От КСБ са на мнение, че целта на политическите атаки могат да доведат до национално предателство, защото може да доведе до спиране на еврофондовете в България. Еврофондовете осигуряват над 80% от заетостта в сектор "Строителство".

Строителите обвиниха Елена Йончева в набеждаване, искат оставката й

Строителите обвиниха Елена Йончева в набеждаване, искат оставката й

Ако не последва реакция, те ще свикат протести…

КСБ са възмутени и от продължаващите и несправедливи обвинения, че българските фирми строят "на високи цени, а качеството е безобразно".

От Камарата настояват за промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП) и в Закона за устройство на територията (ЗУТ). От КСБ никога не са молили политически партии за каквото и да било, освен за подкрепа на сторителния бранш. От Камарата са на мнение, че пътищата в България се строят качествено.

"Ние сме длъжни да защитим нашите работни места и семейства. Чуйте и ни вижте. Вие вършете вашата работа и ни осигурете спокойствие, за да можем да вършим нашата работа", апелира шефът на КСБ. Той се закани, че ако строителите не бъдат чути, то се очаква да преминат към протестни действия в защита на работата, правата и законността.

Камарата на строителите иска среща с ОЛАФ

Камарата на строителите иска среща с ОЛАФ

Заради информационна кампания срещу българските строители

Терзиев призова да бъдем по-добри и по-толерантни един към друг.

Той се похвали, че благодарение на КСБ са били изградени къщите на пострадалите семейства след трагичния инцидент в Хитрино.