През час се променя обстановката по граничните ни пунктове. След като в 9:10 часа бе вдигната блокадата на изходните пунктове, в 10:10 часа.

Временно е преустановено пропускането на всички моторни превозни средства през ГКПП Илинден – Ексохи. Заявените интервали са от 10 до 15 часа и от 17 до 22 часа, през останалото време ще минават само леки автомобили и автобуси.

Леките автомобили и автобусите ще могат да преминават през пункта между 15 и 17 часа и след 22 часа. Товарните автомобили няма да бъдат пропускани.

Граничните пунктове с Гърция са отворени за преминаване на всички видове моторни превозни средства към 09:10 часа, съобщиха от ГД "Гранична полиция"

През контролно-пропускателните пунктове на границата с Гърция се пропускат всички моторни превозни средства, включително и камиони.

Час по-рано през всички контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция можеха да минават леки коли и автобуси. Информацията бе към 08:00 часа.

Товарните автомобили преминават през граничния пункт Илинден – Ексохи.

През ГКПП Кулата – Промахон не преминават товарни автомобили в двете посоки. Трафикът през останалите пунктове на българо-гръцката граница засега е нормален.