Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще участва в церемонията по награждаването на "Студент на годината" от 19.00 ч. днес в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщиха от МОМН.

Националното отличие "Студент на годината" се връчва под патронажа на министър Игнатов. Тази година за наградата са номинирани 60 студенти. От тях 11 ще бъдат наградени, а един ще получи статуетката "Студент на годината".

Отличията ще бъдат връчени в три сфери. Първата обхваща педагогическите, хуманитарните, социалните, стопанските и правните, природните науки, математиката и информатиката, техническите науки, здравеопазването и спорта, изкуствата, сигурността и отбраната.

Втората сфера е за най-добър чуждестранен студент в България, а третата - за принос за развитието на студентските организации.

В концертната програма по време на церемонията ще участват Валя Балканска, Дичо, Соня Немска, Биляна, Росица Ганева, Красимир Аврамов, Ан-Джи, Благовест Аргиров.

Конкурсът "Студент на годината" се състои за четвърти пореден път и се организира от Националното представителство на студентските съвети.

Целта му е да се популяризират постиженията на българските студенти пред цялото българско общество и всяка година да бъдат удостоени студенти от различни области на висшето образование за постигнати значими резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво, пише в съобщението.