През бюджета на Министерството на образованието и науката да бъдат изплатени 18 690 британски лири в левова равностойност.
Те са за обучението на Марсело Илиев в Cambridge School of Visual & Performing Arts, Великобритания.

Сумата представлява три вноски от по 6 230 британски лири за трите семестъра от обучението му през академичната 2018/2019 година. Това съобщиха от Министерския съвет след седмичното заседание на кабинета "Борисов-3", където министрите одобриха решението.

МОН плаща две такси на Марсело Илиев в Кеймбридж

МОН плаща две такси на Марсело Илиев в Кеймбридж

Илиев се задължава да участва в проекти за насърчаване на образованието

Срещу финансовата помощ от Министерството на образованието и науката за период от две академични години (2017/2018 г. и 2018/2019 г.), Марсело Илиев се ангажира да участва в проекта за обхващането и задържането на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст в образователната система.

МОН плаща 8880 британски лири за общежитието на Марсело Илиев

МОН плаща 8880 британски лири за общежитието на Марсело Илиев

Момчето е от циганската махала "Огоста" в Монтана, прието в Кеймбридж

На същото заседание бе одобрено и отпускането на 2 482 195 лв. по бюджетите на общините за изплащане на стипендии за успех през настоящата година.

Парите за стипендии са разпределени на база постигнатите образователни резултати на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика. Условията и редът за разпределението им са определени със заповед на министъра на образованието и науката.

Целта е да се даде възможност на най-добре представилите се на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика 78 общински училища с осигурените средства да повишават качеството на образованието.

Постановлението няма да доведе до пряко или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г.