2-годишно момиченце е било жестоко нахапано от други деца в столична ясла. Инцидентът е станал вчера в 8-мо ОДЗ „Таврия” в столичния кв. „Борово”.

Пред БиТиВи майката на малката Никол – Мария Маркова, сподели, че се е разплакала, когато видяла детето си в това състояние.

Жената получила обаждане от възпитателката в 10.00 часа. Било й съобщено, че момиченцето е претърпяло лек инцидент, при който две агресивни деца са го нахапали. Никол обаче била добре и спокойна. Майката отишла да вземе дъщеря си в 17.00 часа. Тя не можела да повярва на очите си – детето имало много хематоми, включително и на лицето. Според нея хематомът на лицето не изглеждал като рана от ухапване. Другите наранявания били по ръцете и гърба.

Прегледалият детето лекар не успял да определи от какво е раната на лицето. На два пъти през нощта Никол се будила с плач.

Учителките от втората смяна, които са издали момиченцето, не знаели какво точно се е случило. Колегите им само предали, че майката е уведомена. Допълнили, че Никол била нахапана, докато оставили за малко децата на гърнетата, за да вземат памперси. 25 са децата в яслената група.

Съдебен лекар днес ще прегледа пострадалото момиченце. 

От своя страна пред „24 часа” директорката на детското заведение Стефанка Балева заяви, че започва проверка. Тя разбрала за инцидента тази сутрин на път за работа. Уведомила директора на дирекция „Образование” към общината.

Балева обясни, че вчера трима души са знаели за случилото се, но не са я уведомили. На смяна са били 2 медицински сестри и помощник възпитател. Втората смяна също е включвала 2 медицински сестри и помощник възпитател.

От обясненията на персонала става ясно, че момиченцето е нахапано от година по-голямо момченце.

Директорката е провела среща с майката на пострадалата Никол, както и родителите на момченцето. Те се потресли от вида на момиченцето.

Директорката е категорична, че ще има наказани и вероятно уволнени.