Не сме в течение на случващото се. Така Ранобудните студенти се разграничиха от коментар относно подновената окупация на Ректората на Софийския университет „Климент Охридски", само че от други техни колеги.

Единствен си позволи да говори повече Николай Дюлгеров - едно от познатите вече лица от окупацията на Ранобудните.

Подчертавайки, че говори единствено от свое име, пред News.bg той сподели, че за момента по-скоро не би се включил в инициативата на новите окупатори при такава възможност. Той побърза да уточни обаче, че „всеки си преценява" и неговото мнение не се отнася за съратниците му.

Дюлгеров подчерта, че не е съгласен с новоприложените методи за призиви към граждански сдружения, политически партии и бизнес. „Не съм съгласен да се обръщат към политиката", категоричен е той.

Въпреки че не са в контакт едни с друго обаче, Дюлгеров посочи, че в никакъв случаи Ранобудните и новите окупатори не са „враждуващи".

Все пак той допълни, че „би наминал" покрай готвения за сряда голям протест на новите окупатори, чиято цел е окупиране на Народното събрание и отвън. Дори и да го направи обаче, Дюлгеров побърза да уточни, че това не би означавало, че ги подкрепя.