Достъпът до платформата Уча.се става безплатен за всички хора до края на обявената ваканция - 29.03.2020 г, съобщи Дарин Маджаров, създател на платформата.

По думите му това се прави, за да може учебният процес в България да продължи по максимално ефективен начин.

Маджаров обяснява, че сега всеки човек има безплатно всичките 16 000+ видео урока и теста по всички предмети от 1. до 12. клас, както и тези за 4. група за децата в предучилищна възраст.

Той отбелязва, че всички видео уроци и тестове са изцяло съобразени с учебната програма и дори с точния учебник, по който учениците учат и учителите преподават.

Близо 2000 учители останаха офлайн

Близо 2000 учители останаха офлайн

Нещата се случват в движение, призна Красимир Вълчев

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че около 90% от училищата започват дистанционно обучение заради разпространението на коронавируса у нас. 

На брифинг образователният министър Красимир Вълчев заяви, че се мисли за удължаване на учебната година, но не и за нулева. 

Около 90% от училищата у нас започват дистанционно обучение

Около 90% от училищата у нас започват дистанционно обучение

Целта е да се минимизират загубите на учебен материал

След това стана ясно, че за близо 2000 учители нямат необходимата техника и възможност да се включат в онлайн дистанционното обучението.

Припомняме, причина за внезапното въвеждане на дистанционното обучение е обявеното на 13 март извънредно положение и затварянето на училищата и университетите, както и препоръката да ограничим излизането си за срок от две седмици. За децата това е удължаване на грипната ваканция.