След коледните празници и настъпването на новата година, стана ясно кои ще бъдат почивните дни за учениците през новата 2020 година, съобщиха от NOVA. Междусрочната ваканция ще бъде само един ден - на 5 февруари (сряда). След това децата ще почиват на националния празник - 3 март (вторник).

Тази година за учениците между 1 до 11 клас последният учебен ден ще бъде 10 април (петък) и ще се върнат обратно в класните стаи на 21 април (вторник).

През април е пролетната ваканция. Тази година за учениците между 1 до 11 клас последният учебен ден ще бъде 10 април (петък) и ще се върнат обратно в класните стаи на 21 април (вторник). Дванадесетокласниците пък ще почиват само за Великден - от 16 (четвъртък) до 20 април (понеделник) включително.

Класните стаи ще останат празни и на официалните празници през май - 1-ви (петък) и 6-и (сряда). В същия месец неучебни ще бъдат още 20-и (сряда) и 22-ри (петък) - датите на матурите по Български език и литература и по втори предмет. В периода 26-29 май ще се проведат зрелостните изпити по предметите по избор.

През юни неучебни ще бъдат 9-и (вторник) и 11-и (четвъртък). На първата дата ще се проведе националното външно оценяване по Български език и литература за 7 и 10 клас, а на втората - националното външно оценяване по Математика за 7 и 10 клас. На 17 юни (сряда) е насрочено националното външно оценяване по чужд език за 7 и 10 клас, на което учениците се явяват пожелание, поради което не е предвидено денят да е неучебен. В периода 15-19 юни ще се проведе оценяването на дигиталните умения на учениците от 10 клас.