С плакати Министерството на образованието бори агресията в училище. Това стана ясно от отговора на просветния министър Красимир Вълчев по време на парламентарния контрол.

Ще бъде извършен инструктаж на педагогическия персонал, разработена е система за взаимодействие между учители, деца и лични лекари.
Министърът каза още, че ще бъдат разлепени плакати срещу агресията и с написан номер на горещ телефон за насилие над деца.

Ще представят пред училища и детски градини добри практики на взаимодействие между родители, учители и деца. Работи се за видеонаблюдение на училищната територия. Вълчев се надява всички мерки, които държавата предприема, да доведат до намаляване на агресията.

Дете почина след ритник в корема от съученик

Дете почина след ритник в корема от съученик

Ударът е причинил спукване на черния дроб

Случаите на агресия са множество, трябва да работим за предотвратяване на тези случаи, изтъкна просветният министър.

Припомняме, че още в началото на годината родители се оплакаха, че третокласник тормози съучениците си и дори пробвал да задуши едно от децата. В Плевенско 14-годишно момче почина след сбиване между ученици в час по биология.

В началото на месеца пък, деветокласник удари свой учител в класна стая в 81 СОУ "Виктор Юго" в столицата след като отказал да напусне час на друг клас.

Ученик удари учител в столично училище

Ученик удари учител в столично училище

След отказ да напусне час на друг клас

В столичната гимназия по туризъм 17-годишен ученик би своя учителка със стол и ритници. Насилие над учител имаше и в Благоевград