Председателят на синдикалната организация в с. Камен, община Стражица, Марияна Анастасова е била привикана "на разпит" в Регионалното управление, за да дава обяснения и да представя доказателства за легитимността на синдикалната секция. Към представителя на "Защита" са били отправени и заплахи, както пише в писмото си синдиката - от "някой си господин Юлиян Петров и бивша учителка от СУ "Климент Охридски" в село Камен".

В писмото си синдикат "Защита" настоява, че в Конституцията е закрепено правото на сдружаване и участие в синдикални организации на всеки български гражданин и че Регионалните управления на образованието не са компетентният орган да извършват контрол и проверки. От друга страна също се задава въпрос какви са длъжностите и какви функции изпълняват въпросния Юлиян Петров, Лазаринка Михайлова и Катя Василева, които са присъствали в РУО - Велико Търново.

Синдикат защита е информирал компетентните органи, а писмото е изпратено до министъра на образованието, премиера и до председателя на парламентарната комисия по образование в 49-ото НС. Синдикат "Защита" настоява и за оставката на директора на РУО-Велико Търново и предупреждава, че се готвят за протест, ако това не се случи.

ГДБОП разследва шефката на РУО в Стара Загора

ГДБОП разследва шефката на РУО в Стара Загора

Татяна Димитрова е задържана