Софийската математическа гимназия има нов временен директор. Това е Ивайло Ушагелов, който беше заместник-директор на училището, съобщи БНР.

Ушагелов приема поста от пенсионираната учителка Зоя Савова, която подаде оставка. Савова бе определена за временен директор на СМГ след уволнението на титуляра Антони Стоянов. Стоянов бе освободен заради  учителката по математика Петя Тодорова.

Зоя Савова става временен директор на СМГ

Зоя Савова става временен директор на СМГ

Савова ще ръководи елитната гимназия до избирането на нов директор

Тя бе дисциплинарно уволнена в края на месец юли. Според заповедта за уволнение Тодорова е навредила на имиджа на училището с подписването на документ за състезание, в което ученици от СМГ не били класирани.
По думите на Антони Стоянов, с подписа си Петя Тодорова съзнателно ощетила най-силните ученици в България. Самата учителка заяви, че никога не е делила децата на свои и чужди.

Още трима учители от СМГ са били освободени

Още трима учители от СМГ са били освободени

Временната директорка смята да ги върне на работа...

Дни преди началото на учебната година се разбра, че договорите на още трима учители от СМГ не са били подновени от бившия директор Антони Стоянов.

Уволниха директора на Столичната математическа гимназия
Обновена

Уволниха директора на Столичната математическа гимназия

До вторник вечерта назначават временен наместник на Антони Стоянов

Образователният министърът Красимир Вълчев е сезирал Министерството на финансите да направи проверка на училищното настоятелство към гимназията.
По думите му, част от настоятелствата са се превърнали в черни каси. Според него, настоятелството към математическата гимназия е извършвало стопанска дейност в общински имот. Освен това Вълчев посочи, че настоятелството в СМГ е разполагало с парите от уроци по математика, които според него би трябвало да се разпределят от училището .