Зоя Савова е назначена временно на длъжността директор на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски", съобщи БНТ.

След като на 5 септември Комисия от Регионалното управление по образованието в София връчи заповед за освобождаването на директора на СМГ Антони Стоянов, Савова беше назначена на поста. Тя е дългогодишен преподавател по математика в СМГ.

Директорът на СМГ ще бъде санкциониран, увери зам.-просветният министър

Директорът на СМГ ще бъде санкциониран, увери зам.-просветният министър

Работата на директорите е да обединяват, а не да разединяват

По информация на председателят на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева Савова ще изпълнява временно длъжността, докато се организира конкурс за избирането на нов директор.

Припомняме, през последните няколко месеца в СМГ имаше множество конфликти. Споровете започнаха след като бившият директор Стоянов уволни учителката по математика Петя Тодорова и не поднови договорите на други преподаватели от учителската колегия на гимназията. Като мотиви за уволнението на Тодорова бившият директор посочи, че тя е уронила престижа и името на учебното заведение, участвайки в комисия за математическото състезание "Европейско кенгуру".

Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, СМГ на вълците

Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, СМГ на вълците

Разбрахте ли защо бе уволнен директора на СМГ и какво всъщност ще се случва с елитната гимназия?

Уволнението на Тодорова предизвика бурни реакции сред учители, ученици и родители. Огранизира се и протест с искането тя да бъде върната на работа. Информацията обаче за това, че Регионалното управление по образованието в София ще иска оставката на директора Стоянов, стана повод за контрапротест, в който отново родители и ученици се обявиха в защита на бившия директор.