ГЕРБ внасят законопроект за изменения в Закона за социалното подпомагане и Закона за семейните помощи за деца. Идеята е помощите да са обвързани със задължително посещаване на училище и децата да се интегрират в образованието.

"Липсата на образование, на квалификация прави тези деца неконкурентоспособни", заяви Светлана Ангелова на брифинг в Народното събрание.

За година без социална помощ остава семейство, чието дете от предучилищна група отсъства повече от три дни за една учебна година. За учениците санкцията е за отсъствие от пет учебни часа. Сега от помощ се лишава семейството при отсъствие на детето за срок от месец.

"Няма повече да има вратички и изключения", закани се шефката на образователната комисия Милена Дамянова. По думите й имало мерки за подкрепа за нуждаещите се.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера

Социалният министър Бисер Петков сподели, че и сега се спират семейни помощи. Над 39 000 семейства миналата година са санкционирани, тъй като не са пращали децата си на училище или на предучилищна. Това е с 3000 повече в сравнение с 2017, стана ясно от думите на министъра.

200 000 лева са спрените помощи само за месец. Стана ясно, че има повторяемост от страна на родителите.

Повече от 4 милиона лева от спрени помощи през миналата година са ползвани от училищата за мерки за подкрепа и стимулиране на връщането на учениците в образователната система. Просветният министър Красимир Вълчев също иска децата да са в училищата. "Когато институциите работят заедно, има резултат", категоричен бе той.

ВМРО излизат с програма за справяне с циганизацията

ВМРО излизат с програма за справяне с циганизацията

Воеводите застават твърдо зад МВР акцията в Столипиново

Всеки ден от институционалните екипи, които се опитват да върнат децата с училище, се молят на безотговорните родители да пуснат децата в образователната система. Според Вълчев голямата загуба не е от даването на помощи, а от това, че децата, които не са посещавали училище, като пораснат ще са непригодни за пазара на труда.

Цветан Цветанов е доволен, че партията му се придържа към управленската си програма. "Политиката е по-важна, отколкото празното говорене", захапа той отсъствието на левите от Народното събрание.

Заместник-председателят на ГЕРБ е доволен, че пак ще има великденски добавки за пенсионерите.

БСП направили генерална репетиция за Костинброд-2, атакува Цветанов

БСП направили генерална репетиция за Костинброд-2, атакува Цветанов

Обвинителите си фалшифицирали изборите на вътрешно ниво