Директорите на училища в област Велико Търново сами ще решават за въвеждането на онлайн обучение при повишаване на заболеваемостта от Covid-19, съобщи БНР. В областта се забраняват обществените прояви на открито и закрито от 16-и до 29-и март със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция за затягане на мерките.

Междувременно от Здравното министерство написаха график, по който учениците от 5-ти до 12-ти клас могат да учат присъствено в сградата на училището.

Докато училищните директори във Велико Търново трябва да решават дали учениците ще учат онлайн или присъствено, заведенията запазват работното си време.

Езиковите и образователните центрове в областта продължават работа. До 29 март спират танцовите и музикалните школи в общински обекти.

Определиха датите за присъствено обучение на учениците от 5-ти до 12-ти клас

Определиха датите за присъствено обучение на учениците от 5-ти до 12-ти клас

Децата в центровете за специална образователна подкрепа могат да учат, ако са под 35

Въвеждат пропускателен режим в моловете, хранителните вериги и административните сгради. Целта е на един посетител да се осигури поне 3 квадратни метра пространство.

Причина за делегиране правата на директорите в областта да решават онлайн е повишената заболеваемост в областта - над 300 на 100 000 население.

Само в Свищов учениците от 5-и до 12-и клас задължително минават на дистанционно обучение. В останалите 9 общини в област Велико Търново решението училищните директори ще решават според увеличаването на случаите, посочва в заповедта си д-р Евгения Недева, директор на РЗИ Велико Търново.

За последните три дни с коронавирусна инфекция са установени учители и ученици в 9 детски градини и училища в региона.

Родители с ултиматум към правителството: Върнете големите ученици в клас, иначе започваме протести

Родители с ултиматум към правителството: Върнете големите ученици в клас, иначе започваме протести

Децата са демотивирани от месеците, прекарани пред екраните