За шокиращ метод на възпитание в столичното 80-то ОДЗ алармират родители. Във фейсбук майката на едно от децата Веселина Йорданова споделя, че една от учителките залепила устите на две деца, защото говорели, докато рисуват.

Детската градина е държавна. Жената разказва, че на третия ден, след като дъщеричката й Магдалена тръгнала на детска градина, детето изпаднало в истерия и споделило, че едната учителка - г-жа Димитрова, е залепила устата на две момченца с тиксо.

Оттогава малката Магдалена започнала да сънува кошмари и да разказва как другарчетата й молели възпитателката да не им залепя устите с тиксо. Въпреки това тя го направила със заканата, че щом си го махат, няма да ги даде на майките им.

Още на следващия ден Веселина Йорданова търси директорката на детската градина, която първоначално намекнала, че детето си измисля. Все пак дала обещание, че ще говори с въпросната госпожа и ще провери.

В крайна сметка се оказало, че учителката наистина лепи устите на децата. Признанието дошло от директорката, която оправдала колежката си с обяснението, че едното от момченцата било със специални образователни потребности. По този начин възпитателите възпрепятствали агресията му.

Веселина Йорданова отписала детето си от въпросната детска градина.

Разказаното от Йорданова породи възмущение сред родители в социалната мрежа, които намират за недопустимо използването на подобни методи за възпитание.