От днес учениците от 1 до 4 клас се връщат в училище. Същото важи за три класа от по-големите ученици на ротационен принцип - днес на чиновете ще седнат 7, 8 и 10 клас.

От 26 април се връщат 5, 9, 12 клас, ако ситуацията позволява.За дванадесетокласниците това е наложително, тъй като за тях учебната година приключва в средата на май.

На 17 май предстои да се върнат 6 и 11 клас.

От 12 април въртележката на учениците се връща

От 12 април въртележката на учениците се връща

Надеждата за всички в клас е в следващата учебна година

По думите на министъра на образованието Красимир Вълчев, е разумно да се върнат до 40% от учениците при режима от 22 март.

За 12 седмици са предвидени 6 редувания, като 7 и 12 клас са с приоритет.

Възстановяват се индивидуалните изпити, практическите занятия. Ще се върнат и децата със специални образователни способности.

Вълчев: Длъжни сме да направим всичко възможно за максимум присъствено обучение
Обновена

Вълчев: Длъжни сме да направим всичко възможно за максимум присъствено обучение

По думите му мнозинството от родителите подкрепят присъственото обучение

От днес също така могат да бъдат провеждани концерти, отварят музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство при неповече от 30% от капацитета на помещенията и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

Също от 12 април отварят и ресторантите и развлекателните заведения при капацитет до 50% и ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

След една седмица, от 16 април, отварят игралните зали и казина при използване до на 50% от капацитета им. От същата дата - 16 април отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

Последната заповед за мерките на здравния министър Костадин Ангелов остава затворени до 29 април дискотеките, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове.