Какво е 15 септември - на нов обучителен процес или на нова социална "доилка" за определена прослойка от обществото? Това се пита в официална позиция на ВМРО по повод началото на новата учебна година.

Според партията онлайн обучението е затвърдило тезата й за опорочения модел на интеграция и опитите за образование сред маргиналните маси.

От ВМРО посочват, че въпреки че МОН е осигурило безжичен интернет и лаптопи за онлайн обучението в махалите, при информацията, че интернет връзката е само за образователни цели, устройствата и интернет връзката масово са били отказани.

Воеводите са категорични, че тези обстоятелства потвърждават позицията им, че интеграцията е напълно провалена.

Каракачанов непримирим за концепцията за циганите

Каракачанов непримирим за концепцията за циганите

Внесох Концепцията в МС и ще настоявам тя да се приеме, категоричен е той

Според тях спирането на помощите при отказ от посещение на децата на училище не е достатъчна санкция.

"Наглостта на маргиналната общност в България постигна нови върхове. При подсигурени безплатни устройства и интернет за пълноправно и пълноценно участие на децата в махалите в дистанционния учебен процес, да ги откажеш, защото не можеш да си гледаш сериалите на тях поради защитената връзка, или още по-лошо - да ги продадеш или заложиш, е безапелационна демонстрация на незачитане на институциите, на държавността и законите в България", заявява се в позицията.

От ВМРО настояват социалният паразитизъм, превръщането на раждането в бизнес и съзнателният избор за социално изключване да спрат веднъж завинаги.

По тази причина те настояват спирането на деца от училище да стане престъпление по Наказателния кодекс. От партията искат и образователен ценз при гласуване Спред тях този процес може да започне с премахване на номера в бюлетината.

От ВМРО призовават и Концепцията за интеграция на несоциализираните маси, предложена от заместник министър-председателя по общедствен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, спешно да бъде гласувана от Министерския съвет.

Те са категорични, че "с голи декларации и добри пожелания циганизацията, маргинализацията и пълзящата функционална неграмотност няма да бъдат спрени". Воеводите считат, че хората в гетата се нуждаят от цялостна промяна на модела на държавна политика спрямо тях.

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Каракачанов предложил концепцията за ромите, когато му преляла чашата

Тя не била свързана с изборите