"Топлофикация - София" вече няма да завежда дела срещу клиентите, които дължат малки суми". Това заяви за БНР изпълнителният директор на дружеството Кремен Георгиев.

Годишно от "Топлофикация София" водят дела срещу 12 до 17 хиляди потребители. Това е под половин процент от абонатите, уточни Георгиев.

От топлинното дружество увериха, че приоритетно ще завеждат дела за суми над минималната работна заплата, т.е. 560 лева.

Манолова дава на Финансовия контрол делата на "Топлофикация - София"

Манолова дава на Финансовия контрол делата на "Топлофикация - София"

Топлофикация печели много добре на гърба на столичани чрез хонорари на юристи, заяви омбудсманът

Текущите задължения на дружеството към "Булгаргаз" са 140 милиона лева, но една трета от тях са начислени авансово за месец март.

Според Георгиев досега при задължение над 50 лева и непостигане на какъвто и да е консенсус на комуникацията с абоната, се започва съдебна процедура. "Тази практика също няма да продължи, защото за 5 лева, за 50 лева или за 5 хиляди лева, работата, която върши юрисконсултът, е една и съща. На практика си губи смисълът за такива малки суми да се хаби ресурс", уточни Георгиев.

Омбудсманът осъди „Топлофикация София“ за юристконсултските хонорари

Омбудсманът осъди „Топлофикация София“ за юристконсултските хонорари

Решението не подлежи на обжалване

Повод за това решение на Топлофикация бе поисканата информация от омбудсмана Мая Манолова за юридическите такси, защото за задължения от 10-20 лева с юридически такси задълженията им са нараствали до 300 лева.

Първоначално от "Топлофикация" отказаха да дадат отговор, дори обявиха, че тази информация не представлява обществен интерес. След това съдът осъди дружеството и новият изпълнителен директор на дружеството обясни, че сумите, които са присъдени за 2015-та за юрисконсултски възнаграждения, са около 4, 230 млн. лева. От тях са събрани 2, 236 млн. лева.

"Топлофикация" начисли по 200 лв. сметка на семейства без парно

"Топлофикация" начисли по 200 лв. сметка на семейства без парно

От години потърпевшите са се отказали от услугите й, но сега са длъжни да платят