На поредна изненада станаха свидетели феновете на английския футбол. Тази вечер Лестър успя да измъкне точка от Ливърпул на "Анфийлд" в двубой от 24-ия кръг във Висшата лига. Така "червените" не успяха да дръпнат на върха в класирането с цели седем точки, след като снощи Манчестър Сити допусна загуба от Нюкасъл с 1:2.

По един гол записаха Садио Мане от състава на домакините, и Хари Магуайър за "лисиците".

Ливърпул - Лестър, 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ливърпул - Лестър, 1:1 (Развой на срещата по минути)

Още една изненада във Висшата лига

С вихрено начало "мърсисайдци" дадоха тон на срещата. Те поведоха в резултата още в третата минута чрез гол на Садио Мане. Нападателят първо комбинира с Робъртсън и напредна към наказателното поле, където отново получи топката, успя да залъже защитниците на "лисиците" и промуши топката покрай тях, шутирайки я към далечния ъгъл на вратата на Шмайхел, който просто нямаше как да спаси - 1:0.

В шестата минута, Роберто Фирмино овладя на гърди топката след подаване на Салах и веднага стреля от близък ъгъл, но Шмайхел внимаваше и изби кълбото в корнер. Малко след това, Демарай Грей опита да изненада Алисон с удар след напредването си към наказателното поле по крилото, но вратарят улови топката без проблем.

В 25-ата минута, след грешка на Алисон топката попадна в краката на Олбрайтън, който веднага центрира към наказателното поле. Там Мадисън успя да засече кълбото, но и не и да го насочи по най-добрия начин към вратата и то излезе в аут.

В добавеното време на първата част, "лисиците" шокираха своя съперник с изравнителен гол. След пряк свободен удар се получи разбъркване в наказателното поле на "червените", но нито един от играчите на гостите първоначално не успя да се възползва. Топката обаче попадна в Магуайър след центриране, а той беше изпуснат от Ван Дайк и съвсем спокойно засече кълбото от въздуха пред вратата и го мушна в мрежата на Алисон за 1:1.

В самото начало на второто полувреме, Мадисън имаше чудесна възможност да изведе своя отбор до пълен обрат. Той остана сам в наказателното поле, позициониран точно пред вратата на Алисон, но реши да центрира към вътрешността на пеналта, където обаче нито един негов съотборник не успя да игаре с топката. 

Малко след това, "мърсисайдци" имаха претенции за дузпа заради нарушение срещу Наби Кейта. Такава обаче не бе отсъдена от Аткинсън, който остави играта да продължи с изпълнение на аут от "лисиците".

В 73-ата минута, бърза контраатака доведе до слаб удар на Демарай Грей, който изпрати топката право в ръцете на Алисон. Разочароващо изпълнение, тъй като бе останал сам срещу вратаря. 120 секунди по-късно, "червените" отговориха. Роберто Фирмино получи топката във вратарското поле и веднага стреля, но Шмайхел успя да избие кълбото с върха на крака си.

Снимка 403599

Източник: БГНЕС

До края на срещата, двата отбора така и не успяха да достигнат до нещо по-опасно пред една от двете врати и резултатът остана непроменен.

След това равенство, Ливърпул има преднина пред Манчестър Сити на първото място във Висшата лига от пет точки, докато Лестър е 11-ти с 32.