Отборът на Манчестър Сити се върна на първото място във Висшата лига. "Гражданите" сториха това със стил, след като попиляха Челси с 6:0 в голямото дерби от 26-ия кръг на шампионата. Селекцията на Хосеп Гуардиола изигра страхотен в мач, по време на който демонстрира мощта си в офанзивен план.

Манчестър Сити - Челси 6:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Манчестър Сити - Челси 6:0 (Развой на срещата по минути)

Тотален погром на "Етихад"

Нов силен двубой за "небесносините" изигра Серхио Агуеро, който впечатли с пореден хеттрик. Два гола добави Рахийм Стърлинг, а един реализира Илкай Гюндоган. Така шампионите имат по 65 точки заедно с Ливърпул, но имат по-добър баланс в директните двубои помежду им.

Снимка 405679

Източник: GettyImages

Тази вечер триумфът им можеше да бъде и още по-внушителен, ако Агуеро не бе изпуснал на празна врата, а веднъж не бе ударил и гредата. Сам срещу Кепа пък не можа да се справи резервата Жезус.

Челси инкасира трета поредна загуба като гост, която донякъде компрометира и бъдещето на Маурицио Сари в клуба. Припомняме, че наскоро столичани паднаха от Борнемут (0:4) и Арсенал (0:2).

Двубоят стартира по мечтан начин за домакините, които поведоха в резултата едва след 4 минути футбол на "Етихад". Отбраната на Челси проспа едно бързо изпълнение на фаул, което позволи на Бернардо Силва да подава успоредно в полето на съперника. След лек рикошет, топката попадна в краката на връхлитащия Стърлинг, който от няколко метра "скъса" мрежата на безпомощния Аризабалага.

Снимка 405676

Източник: GettyImages

Ранното попадение за Сити видимо смути лондончани, които като по чудо не бяха поразени за втори път в 8-ата. Селекцията на Пеп Гуардиола отново създаде страхотна атака на много висока скорост. Бернардо Силва рязко смени посока, след което пусна за непокрития Агуеро. Кун обаче направи нещо рядко виждано, като малко пред голлинията не успя да намери очертанията на вратата.

Тотнъм победи Лестър с 3:1

Тотнъм на 2 точки зад Сити, двадесета победа на тима във Висшата лига

Гол на Сон в трети пореден мач на лондончани

Челси пробва да се върне в мача чрез индивидуален рейд на Еден Азар. Белгиецът премина като на парад през няколко футболисти на "гражданите", но в крайна сметка прати своя шут във външната част на мрежата.

Макар и станал обект на подигравки малко по-рано, звездата на манчестърци - Серхио Агуеро се реваншира подобаващо за пропуска на празна врата, с феноменално изпълнение в 13-ата минута. Аржентинецът отправи фамозен изстрел от над 20 метра, който доби такава траектория, че се заби неспасяемо в горния ляв ъгъл на Кепа.

Снимка 405681

Източник: GettyImages

Офанзивната доминация на шампионите обаче нямаше край и класиката логично беше оформена в 18-ата минута. Рос Баркли осъществи сериозна грешка, след като реши да връща с глава към своя вратар. Намерението му беше разгадано от Серхио Агуеро, който пресече и впоследствие елегантно реализира за 3:0!

Арсенал победи Хъдърсфийлд с 2:1 като гост

Арсенал без грешка срещу Хъдърсфийлд

"Топчиите" изостават на шестата позиция във Висшата лига

Бидейки като хищник надушил кръвта на своята плячка, отборът - домакин вкара и четвърти гол! А минутата беше едва 24-та. Илкай Гюндоган допълнително влоши ситуацията на лондончани, след като с премерен изстрел от границата на наказателното поле даде още един голов щрих на това фамозно първо полувреме на "гражданите".

Снимка 405680

Източник: GettyImages

Постепенно темпото на игра спадна, като Сити леко отпусна своята "желязна" хватка. Това позволи на Челси да заиграе малко по-смело в предни позиции, където на крачка от това също да отбележи красив гол беше Гонзало Игуаин. Аржентинецът отправи страхотен удар извън полето на "гражданите", което обаче беше спасено по блестящ начин от Едерсон.

Кун Агуеро продължаваше да търси своя хеттрик и след паузата. Аржентинецът беше близо до изпълнението на тази цел, след като скочи най-високо при центриране на Де Бройне. Насочването му с глава обаче срещна напречната греда.

Снимка 405683

Източник: GettyImages

И както са казали хората, който търси - намира. Е, и Кун Агуеро все пак достигна до своя хеттрик в 55-ата минута, след като беше точен от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Аспиликуета срещу Рахийм Стърлинг в наказателното поле.

Ливърпул победи Борнемут с 3:0

Ливърпул си върна първото място във Висшата лига след класика над Борнемут

"Червените" са с три точки пред Манчестър Сити

След като Габриел Жезус се появи в игра, бразилският национал беше доста амбициран също да запише името си сред голмайсторите. При една ситуация в 73-ата минута бързоногият стрелец изскочи зад отбраната на Челси, но Кепа спаси решително и отърва своите от шести гол.

Снимка 405684

Източник: GettyImages

"Отличната" оценка на Челси в този мач писа Рахийм Стърлинг. 10 минути преди последния съдийски сигнал, крилото беше непокрит около дузпата и с лекота превърна асистенцията на Олександър Зинченко в гол.

Манчестър Юнайтед победи Фулъм с 3:0 като гост

Победният марш на Юнайтед продължава! "Червените дяволи" влязоха в Топ 4 след бой над Фулъм!

Нов успех във Висшата лига за играчите на Оле Гунар Солскяер

В следващия кръг на Манчестър Сити предстои домакинство на друг лондонски клуб - Уест Хям. Челси пък ще мери сили с друг от борещите се за титлата отбори - Тотнъм.

Снимка 405685

Източник: GettyImages