Манчестър Сити нанесе втори тежък удар по Арсенал в рамките на няколко дни. В неделя "гражданите" разбиха лондончани с 3:0 във финала за Купата на Лигата на Англия, а днес ги победиха със същия резултат в мач от 28-ия кръг на Вишата лига. Головете в сблъсъка, който се игра на "Емиратс", вкараха Бернардо Силва (15), Давид Силва (28) и Лирой Сане (33). В началото на второто полувреме Пиер-Емерик Обамеянг пропусна дузпа. 

"Гражданите" си върнаха преднината от 16 точки на върха във временното класиране пред втория Манчестър Юнайтед. Лондончани са на шесто място с 45 точки.

Арсенал - Манчестър Сити 0:3
на живо

Арсенал - Манчестър Сити 0:3, Обамеянг пропусна дузпа

Лондончани ще опитат да вземат реванш за загубата във финала за Купата на Лигата

Срещата започна с надмощие на Арсенал. "Топчиите" имаха инициативата в началните минути и стигнаха до първата добра възможност за гол. В 13-ата минута Йозил намери Мхитарян пред наказателното поле. Арменецът пое топката е незабавно опита удар, но Едерсон не се затрудни и улови.

Две минути по-късно с първата си по-сериозна атака в мача "гражданите" откриха резултата. Лирой Сане проби отляво и намери Бернардо Силва на другия фланг. Португалецът елиминира Колашинац и с фантастичен удар намери далечния ъгъл на Чех за 0:1.

Снимка 343090

Източник: GettyImages

След гола отново домакините бяха по-дейният отбор. В 20-ата минута Едерсон изби в корнер тежък удар на Джака от фаул. Минута по-късно Рамзи стреля от точката на дузпата, но отново бразилският врата се намеси и спаси.

В 28-ата минута Сити нанесе втория си удар в мача. Лирой Сане се справи с няколко защитници на Арсенал и намери Агуеро в наказателното поле. Аржентинецът с веднага върна към Давид Силва, който с едно докосване елиминира Бейерин и вкара за 0:2.

Снимка 343091

Източник: GettyImages

Пет минути след това "гражданите" организираха бърза контраатака и забиха трето попадение във вратата на домакините. Агуеро направи двойно с Де Бройне и намери Лирой Сане в наказателното поле, а германецът матира Чех за 0:3.

В 39-ата минута Сити бе близо до четвърти гол, но чешкият вратар успя да спаси удар отблизо на Агуеро.

Снимка 343093

Източник: GettyImages

Втората част започна по-добре за Арсенал. В 52-ата минута "топчиите" стигнаха до дузпа, отсъдена за нарушение на Отаменди срещу Мхитарян. Зад топката застана Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът обаче не изпълни по най-добрия начин наказателния удар и Едерсон спаси.

Малко след това нападателят се озова на стрелкова позиция, но прати топката от воле в аут.

Снимка 343089

Източник: GettyImages

В следващите минути домакините опитаха да стигнат поне до почетен гол, но постепенно Сити успя да овладее топката и да намали устрема в играчите на Арсен Венгер.

В 78-ата минута Агуеро се озова на добра стрелкова позиция отдясно, но ударът му по диагонала бе спасен от Чех.

До края на срещата липсваха опасности пред една от двете врати.