В рамките на работна среща в Европейския парламент, организирана от най-голямата асоциация за малки и средни предприятия в Европа - SME Europe, евродепутатът Ева Майдел подкрепи инициативите за подпомагане на дигиталната икономика и улесняването на онлайн плащанията за малкия среден бизнес и потребителите.

Тя подчерта че гражданите и бизнесът са доволни, когато виждат конкретни положителни резултати в тяхното ежедневие, които са продукт на политически решения.

На 23 февруари Европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Биенковска и евродепутата Ева Майдел участваха в проведен в София форум с участието на SME Europe, на тема "Предприемачество за растеж".

Бизнесът да бъде българският глас в Европа, призова Ева Майдел

Бизнесът да бъде българският глас в Европа, призова Ева Майдел

Европа може да достигне растеж, ако се премахнат пречките

На среща провела се във вторник, 28 февруари, евродепутата посочи, че близо 30% от купувачите прекъсват процеса на онлайн покупка, когато се натъкнат на сложен начин на плащане, което води до пропуснати ползи за бизнеса.

Основни акценти на дискусията са как да се елиминират границите в европейския единен пазар, в това число и европейския дигитален пазар, за да се насърчи търговията между различните държави-членки и да се стимулира развитието на дигиталната икономика в Европа.