"Регламентът за защита на личните данни засяга близо 80% от българските компании и всички библиотеки, училища, болници, които ще трябва да се съобразяват с новите правила." Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с еврокомисаря по правосъдие, потребители и равенство между половете Вера Йоурова.

Нов регламент защитава личните данни

Нов регламент защитава личните данни

Новата правна рамка надгражда правото "да бъдеш забравен"

Според Майдел новият регламент относно защитата на данните е законодателно отражение на най-голямата реформа на Европейския съюз по отношение на защитата на личните данни.

Зам.-председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Боряна Манолова посочи, че новият регламент също така ще промени начина, по който събираме, обработваме, използваме, защитаваме и дори възприемаме личните данни.

В хода на срещата стана ясно, че Европейската комисия подготвя информация и упътващи материали за бизнеса, с цел работодателите да се улеснят в прилагането и спазването на новия Регламент за защита на личните данни. "Важно е че Еврокомисията е чула гласа на индустрията, включително и българските бизнеси, които искат повече яснота относно това как внедряването на новите правила ще е най-оптимално от гледна точка разходи-ефективност", коментира Майдел.

ЕП подкрепи споразумение между ЕС и САЩ за защита на личните данни

ЕП подкрепи споразумение между ЕС и САЩ за защита на личните данни

481 депутати гласуваха в полза на споразумението

На събитието присъстваха изпълнителни директори на най-големите компании в България и членове на управителните съвети на КРИБ, Българска стопанска камара, Български форум на бизнес лидерите, Съвета на жените в бизнеса в България, Американската търговска камара (Амчам), Българска търговско-промишлена палата, както и председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов.

Мария Габриел: България може да бъде регионален лидер в цифровизацията

Мария Габриел: България може да бъде регионален лидер в цифровизацията

След 10 години да имаме европейски шампиони...