До 31 март физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, съобщиха от НАП.

За да се възползват от отстъпката, гражданите трябва да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне, напомнят от НАП.

НАП пуска допълнителни данъчни декларации за физическите лица

НАП пуска допълнителни данъчни декларации за физическите лица

Електронната услуга ще бъде активна от 16 март

Най-бързо и лесно декларацията се подава през портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). От приходната агенция съветват потребителите да проверят онлайн и за наличието на стари задължения.

Срокът за декларирането на доходите и плащане на данъка за довнасяне тази година е 5 май 2021 г., заради почивните дни около Великденските празници.

Данъчните декларации могат да се изпратят и по пощата, да се подадат на място в офис на НАП или в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да получите от сайта на НАП - https://nra.bg/ или на телефон: 0700 18 700 на цена, съгласно тарифата на Вашия телефонен оператор.