АlixPartners Services UK LLP е 100% дъщерно дружество на АlixPartners. Това уверяват от Фонда за гарантиране на влоговете във връзка с появили се информации, че наетата фирма не е истинската компания, която разследва банкови фалити.

Припомняме, че от края на февруари докладът на британската компания за фалита на КТБ вече е у нас. 

От съобщение на фонда до медиите става ясно, че на официалния уебсайт на АlixPartners са посочени част от хората, които работят по казуса КТБ. Това са Даян Хюз и Пол Хък.

Даян Хюз е директор в отделите на компанията в Лондон. Тя има 30-годишен опит, като е специализирала в сложни финансови разследвания. В компанията Хюз работи от 2015 година. Сред настоящите ангажименти на Даян Хюз се посочва, че тя води разследването на КТБ. Освен това от сайта на АlixPartners става ясно, че се твърди, че в КТБ е извършена огромна измама. Разследването се водело с визия за съвети към кредиторите за потенциални действия за събиране на вземанията.

Пол Хък също е директор в компанията. Работата по КТБ е описана и в неговите настоящи ангажименти.

В официалната си позиция АlixPartners заявяват, че като много от международните фирми в света се състоят от определен брой самостоятелни предприятия, които са подходящи за юрисдикциите, в които оперира. AlixPartners Services UK LLP било едно от тези дъщерни дружества и е изцяло собственост на AlixPartners. От компанията подчертават, че са водеща и световна компания в консултантския бизнес. Те са категорични, че намират спекулациите за противното за неоснователни и безполезни.

Същевременно, от Фонда за гарантиране на влоговете информират още, че от началния ден на изплащането – 4 декември 2014 г., до 17.00 часа на вчерашния ден 110 851 вложители в КТБ АД са се разпоредили с гарантираните си влогове в размер на 3 милиарда 669 милиона и 987 хил. лева.