234 общини ще получат финансиранe за 297 проекта за пътища, улици и ВиК. Средствата ще достигнат до над 6,4 млн. българи според националната статистика, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това ще стане чрез преструктуриране на бюджета на ведомството за 2022 г. се осигуряват 418 млн. лв.

От понеделник МРРБ ще изпрати писма до общините, които не са подали всички необходими документи и не са представили доказателства за проектите си като: пълна проектна и техническа информация за обектите, валидни разрешения за строеж, декларация за липса на двойно финансиране и др. Документите ще бъдат събирани със съдействието на НСОРБ.

Протест на пътни строители блокира кръговото на Пазарджишко шосе

Протест на пътни строители блокира кръговото на Пазарджишко шосе

Исканията на пътищарите са да бъдат разплатени 720 млн. за строителство

Общата стойност на всички проекти в списъка е над 827 млн. лв. През тази година общините ще получат 50% от необходимото финансиране за всеки обект. Това условие бе договорено със сдружението на общините. Причината е, че за някои проекти няма да има физическо време да бъдат завършени до края на 2022 г., тъй като местните администрации тепърва ще провеждат процедури по ЗОП.

В списъка са включени само обекти, които по Закона за публичните финанси могат да бъдат финансирани от бюджета на МРРБ.