Ако приемем, че средната работна заплата в България в момента е около 1500 лв, това означава, че минималната трябва да е между 750 и 900 лв. Това коментира пред националната телевизия президентът на КТ "Подкрепа". 

Той апелира да бъде премахната входящата такса, която събират частните пенсионни фондове, защото "те срещу нея не предоставят никаква услуга". Според него "събирането на такси от портфейлите, дори когато фондовете ги управляват на загуба, не е честно".

"Идеята добавката от 120 лв. да бъде вкарана в размера на пенсиите, може да бъде удобна само за тези, които я плащат", допълни Манолов.

Служебното правителство предлага 710 лв. минимална заплата

Служебното правителство предлага 710 лв. минимална заплата

Увеличение е на детските и на майчинските, а и на пенсиите

По отношение на българската данъчна система, Манолов заяви: "Политиците, които са твърдели, че няма нищо по-хубаво от плоския данък, когато няма камери, казват, че тази система е лоша и трябва да се поправи някой ден."

Той смята също, че идеята, че някой може административно да влияе на цени,  практически е несъстоятелна. "Могат да се въведат тавани, но има хиляди начини те да бъдат избягвани и винаги ударите са повече от предимствата, които може да получим от това", каза още синдикалният лидер.

"Притеснен съм много за бюджета за следващата година. Искам тези, които ще поемат властта, макар да не съм голям оптимист, да си дадат сметка, че това нещо ще стане по-лесно в рамките на сътрудничеството с хора, които са били в това и го знаят, и не са им врагове", заяви още Манолов.

КТ "Подкрепа" предлага увеличаване на минималната работна заплата от 2022 г.

КТ "Подкрепа" предлага увеличаване на минималната работна заплата от 2022 г.

Имат конкретни мерки в подкрепа на гражданите