Започна последната седмица, в която гражданите могат да получат 5% отстъпка за онлайн подаване на декларация за облагането на доходите.
Националната агенция за приходите (НАП) изпрати до 174 000 клиенти напомняме по електронна поща, че срокът за ползване на отстъпката изтича на 31 януари.

НАП получила почти пълния обем данъчни декларации

НАП получила почти пълния обем данъчни декларации

Днес е последният ден за подаване

Електронни писма получиха всички клиенти на НАП, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година.

В имейлите приходната агенция уведомява гражданите и за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица през тази година.

Физическите лица, клиенти на НАП, които са подали данъчна декларация за миналата година, могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв., ако подадат декларация по електронен път до 31 януари 2018 година.

Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона или сайта на НАП.

Пуснаха новите данъчни декларации на сайта на НАП

Пуснаха новите данъчни декларации на сайта на НАП

2 май е крайният срок за подаване