"Министерство на транспорта обмисля вариант за свързване на индустриална зона Божурище или с метрото, или с лека градска железница." Това обяви пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски, който участва във форум, посветен на бъдещето на кохезионната политика на ЕС.

Министър Московски уточни, че се очаква в индустриална зона "Божурище" да работят около 30 хиляди души. Той уточни, че се обмисля възможността вътре в индустриална зона Божурище да започне изграждането на такъв интермодален терминал.

България с най-много средства по фонда за стратегически инвестици

България с най-много средства по фонда за стратегически инвестици

Предстои да инвестират 6 млрд. евро у нас по кохезионния фонд

"Разбира се предстои да се срещнат екипи, да се видят терените по какъв начин може да стане", коментира Московски и допълни, че имат готовност да работят в тази насока, съвместно с колегите си от Министерство на икономиката и Национална компания "Железопътна инфраструктура".

По подобие на Пловдив индустриалната зона в Божурище ще бъде свързана с шосе и с железопътен транспорт. Московски увери и че се обмислят различни варианти за финансиране, като за предпроектното проучване могат да бъдат използвани средства по ОП "Техническа помощ".

Пет пъти повече средства за общините по ОП "Региони в растеж"

Пет пъти повече средства за общините по ОП "Региони в растеж"

София е пример за използването на европейските средства според Фандъкова