Седем служители от Териториална дирекция (ТД) на Националната агенция за приходите (НАП)-София град и дирекция „ОУИ" в София са в процедура за "дисциплинарно уволнение".

От НАП съобщиха, че причините са действия в нарушение на данъчното законодателство, неизпълнение на законови разпореждания на работодателя и на задължения, регламентирани във вътрешни правила на приходната администрация.

С постановление на Софийска градска прокуратура от 15 януари 2007 г. е разпоредено предприемане на действия във връзка със съмнения за изпиране на пари.

По този повод министърът на финансите е наложил запор върху банковата сметка на ЕТ „СИЛВЕСТЪР-МК-КРАСИМИР СТЕФАНОВ", а ръководството на Националната агенция за приходите разпорежда на компетентните длъжностни лица от ТД на НАП-София град да предприемат спешни действия за налагане на обезпечителни мерки и дерегистрация по ЗДДС на ЕТ.

По случая извършва проверка и екип на Главна дирекция "Инспекторат по контрол и сигурност" на НАП, която констатира сериозни нарушения на длъжностни лица от двете дирекции, съобщават още от държавната агенция.

Именно анализът на фактите и обстоятелствата, установени в хода на проверката, са наложили предприемането на незабавни мерки за стартиране на процедура за налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание на виновните длъжностни лица.

Сред тях е директорът на дирекция "ОУИ" гр.София - Александър Свраков.

За случая ще бъде уведомена и Прокуратурата.