Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков обсъди с колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия съвместна стратегия на държавите членки на ЕС, които се противопоставят на текстове в Пакета "Мобилност" I. Срещата се проведе по време на вчерашното заседание на Съвета по транспорт на ЕС в Люксембург.

"Трябва да бъде преосмислен цялостният подход по Пакета за мобилност I. Наблюдаваме несъответствие между предвидените мерки в законодателните предложения и начертаните дългосрочни цели, в областта на транспорта. Приетите на първо четене текстове в Европейския парламент, както и тези от общия подход на Съвета, са напълно неприемлива основа за последващи институционални преговори. Съвместните усилия следва да бъдат насочени към постигане на балансирана и устойчива правна рамка, за европейския транспортен сектор", заяви Желязков пред транспортните министри.

Новаков с амбиция да реши докрай проблема с пакет "Мобилност"

Новаков с амбиция да реши докрай проблема с пакет "Мобилност"

Оставката на Цветанов не била катаклизъм за ГЕРБ

Министърът ни също така подчерта, че ясната оценка на последствията на направените законодателни предложения, е крайъгълният камък не само за засилване развитието на Единния пазар, но и за осигуряване на подобрени условия на труд в сектора.

През следващата седмица Желязков ще покани на среща представители на превозвачите и новоизбраните български членове на Европейския парламент.

Основната тема на разговорите ще бъде предстоящите действия и съвместните стъпки по Пакета "Мобилност".

Джамбазки кани колегите си в ЕП да се разберат за общи действия срещу пакет "Мобилност"

Джамбазки кани колегите си в ЕП да се разберат за общи действия срещу пакет "Мобилност"

Той отправи покана към тях за обсъждане на съвместната им работа в ЕП