Партиите са жив организъм - растат, променят се, реформират се, идват нови хора, някои си тръгват, така че оставката на Цветанов не е някакъв катаклизъм. Така коментира ситуацията в ГЕРБ евродепутатът Андрей Новаков пред БНТ.

Той отхвърли възможността да се стигне до разделение в партията, защото нито Цветанов, нито някой друг щял да инициира такова разделение.

Новаков посочи, че занапред ролята на Изпълнителната комисия ще бъде по-засилена и където е необходимо, ще се направят реформи по места.

Според него скандалите с къщите за гости и апартаментите са се отразили отрезвително на партията.

Цветанов не е незаменим според Менда Стоянова
Обновена

Цветанов не е незаменим според Менда Стоянова

Изборната победа не била на Борисов, а на ГЕРБ

Евродепутатът подчерта, че скандали винаги е имало и ще има. Въпросът бил как се реагира на тях. Той изрази мнение, че ГЕРБ са показали, че само те могат да реагират по различен начин.

Това, което ни прави различни от другите, е това, че можем да носим отговорност и това, че когато някой е сбъркал, този проблем се посочва, човекът понася своята отговорност и организацията продължава напред, обобщи Новаков.

Той бе категоричен, че ГЕРБ ще се бори да оправдае гласуваното доверие и да спечели ново, включително от страна на гласуващите в чужбина. Новаков отчита пропуски в работата на партията с тях.

Правим график и всеки от евродепутатите ще има отговорност във всяка от държавите членки в ЕС регулярно да се среща с българските диаспори, така че да подобрим резултатите си там, посочи той.

Преговорите за пакет "Мобилност" може да започнат от нулата в следващия ЕП, смята Новаков

Преговорите за пакет "Мобилност" може да започнат от нулата в следващия ЕП, смята Новаков

Според него преговорите няма как да завършат в този мандат

ГЕРБ продължава по-добре, отколкото досега, убеден е Новаков.

Относно работата си в новия ЕП евродепутатът заяви, че една от задачите вече е свършена. Той е поискал членство в комисията по транспорт, регионално развитие и тази по бюджет - важни сектори за страната ни по негови думи.

"За мен е изключително важно първо да решим докрай проблема с пакета "Мобилност", след това да гарантираме, че България ще получи 18 млрд. след 2020 година - изключително важно за нашите общини. И накрая бюджетът да бъде в интерес на България". Така обобщи целите си Новаков.

За пакет "Мобилност" Новаков би категоричен, че най-напред е важно българите да бъдат единни.

Той посочи, че двама от тримата, които са внесли пакета в ЕП не са били преизбрани, което означавало, че ще има двама нови, които да работят пряко по досието.

Новаков предупреди и че ако позволим браншът да се разцепи, това няма да доведе до добър край.

Новаков оприличи пакет "Мобилност" на боксов мач

Новаков оприличи пакет "Мобилност" на боксов мач

Не успяха да ни нокаутират и сега се опитват да ни вземат мача в съблекалнята