9-годишно момче от село Каравелово е паднало в изкопен ров на път за училище, научи news.bg от местни жители.

По първоначални данни детето е с натъртвания, разклатен зъб и силна уплаха, защото е преживяло и наводнението на 2 септември, и евакуацията. Медицински преглед ще установи състоянието му.

Изкопът обхваща голяма площ от бившата улица "Първи май". Той е предназначен за полагане на тръби и стои трето денонощие необезопасен. 

200 деца от наводнените Карловски села стигнаха до училище

200 деца от наводнените Карловски села стигнаха до училище

Доброволците осигурили дрехи и обувки на някои от децата

По сведения на местни жители обявените суми с дарения от БЧК, от републиканския бюджет, не са достигнали до хората - нито за изграждане на инфраструктура, нито като финансова помощ за домакинствата на пострадалите.

Хората от наводнените села са обезкуражени. Те се опасяват, че след парламентарните избори на 2 октомври съвсем ще бъдат забравени както хората от предишните наводнени райони - село Бисер през 2012 г., гр. Мизия през 2014 г., през 2005 г. в гр. Смолян, Елин Пелин, Ихтиман.

Пред епидемиологичен взрив са наводнените карловски села, искат COVID-гурутата да ги посетят
Обновена

Пред епидемиологичен взрив са наводнените карловски села, искат COVID-гурутата да ги посетят

Отново липсва техника за почистване

Жителите на селата Каравелово, Богдан, Слатина, Войнягово, Христо Даново смятат, че държавата няма трайни решения на проблема.

"Токът на моменти спира. За водата само се чуват гръмки фрази, но няма как да възстановиш 6 км пометен от вълната водопровод. Нужно е изцяло ново изграждане", обясняват хора от наводнените села.

По думите им ВиК- дружеството в Пловдив няма ресурси, с които да възстанови водопровода - нито работници, нито финансиране.