"Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на здравното министерство. Усилията ни за обновяване на базите от този тип в страната ще бъдат последователни и осезаеми както за екипите, работещи в тях, така и за пациентите".
Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на официалното откриване на реновираната Послеродова клиника към болница "Майчин дом" в София.

Създават Коалиция за майчино здравеопазване

Създават Коалиция за майчино здравеопазване

Промяна на всички стандартни практики искат от 7 НПО-та

"Като икономист и финансист не мога да не кажа, че финансовото състояние на "Майчин дом" е много добро, с положителен финансов резултат и без никакви задължения към доставчици", поясни министър Ананиев.

Той похвали болница "Майчин дом" като водещо лечебно заведение в страната, къдет работят изключителни професионалисти.

Инвестицията в Послеродовата клиника е на стойност близо 600 хил. лв., отпуснати от Министерството на здравеопазването под формата на капиталови средства. На 394 хил. лв. възлиза ремонтът в лечебното заведение, а с други 200 хил. лв. е закупено оборудване за клиниката.

Ананиев уточни, че това е една от причините МЗ да задели необходимия ресурс, за да бъде реновирана Послеродовата клиника, която е и най-съвременната в цялата страна.

Директорът на университетската болница доц. Иван Костов посочи, че грижата за майката и детето са в основата на всяка една политика. "Майчин дом" е институцията, която е основен фактор в развитието на акушерството и гинекологията в страната, допълни доц. Костов.

Кирил Ананиев поздрави лекарите и специалистите по здравни грижи в УМБАЛ по повод Бабинден.