Зам.-министърът на здравеопазването Стоил Апостолов е освободен от длъжност. Решението е на премиера Бойко Борисов, съобщават от "Дондуков 1".

От Министерския съвет посочват, че Борисов е взел решението си след телевизионен репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител.

Назначиха зам.-министри в още 5 министерства

Назначиха зам.-министри в още 5 министерства

Някои от тях вече са били на тези постове в кабинета Борис 2

Припомняме, че Стоил Апостолов бе назначен за заместник на здравния министър Николай Петров само преди ден. Той е завършил Медицинския университет в Пловдив - специалист по "Анестезиология и реанимация". Работил е и като управител в лечебни заведения в Пещера, Пазарджик, Бургас.

Става въпрос за репортаж на "Господари на ефира" на Нова телевизия, касаещ фалшиви операции в Бургас, в които е уличено управляваното от Апостолов лечебно заведение.

МБАЛ „Бургасмед“ се оправда с техническа грешка

МБАЛ „Бургасмед“ се оправда с техническа грешка

Твърдят, че не са злоупотребявали със средства от НЗОК

Към предаването се обърнала жена, която е станала жертва на недобросъвестни лекари. След претърпяна злополука се наложило да бъде оперирана, но вместо това й е направена само пункция на коляното.

В епикризата обаче е записано, че жената е претърпяла операция, като подробности за интервенцията, която всъщност не е извършена, не се посочват.