Тази наглост в сферата на здравеопазването от страна на управляващите не може повече да продължава. Това обяви социалистът Драгомир Стойнев на извънреден брифинг в централата на БСП. Социалистите подкрепят протеста на общинските болници, стана ясно от думите на Стойнев, който настоя, че реформа в здравеопазването трябва да има.

Общинските болници протестираха за час

Общинските болници протестираха за час

Граждани подкрепиха лекарите си под лозунга: "Спрете унищожаването на общинското здравеопазване"

Затова левицата инициира дебат за реформите в сектора в НС. Той предупреди, че ако в Бюджет 2018 са били приети идеите на столетницата в здравеопазването, нямало да се стигне до това положение.

Според червените твърде общо е предложението на МЗ за разрешаване на кризата с общинските болници.

Социалистите се опасяват, че цели райони, в които се закриват лечебни заведения, ще се обезлюдят.

Стойнев се надява, че председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще организира бързо здравна дискусия, както бързо са се събрали за третия пол. Десет години вече ГЕРБ анализират ситуацията, заяви депутатът. Според него именно управляващите са виновни за хаоса в сектора. Това не може повече да продължава по този начин, отсече Драгомир Стойнев. 31 общински болници в момента са в състояние на фалит.

МЗ дава още 28,5 млн. лв. на общинските болници час преди протеста им

МЗ дава още 28,5 млн. лв. на общинските болници час преди протеста им

Парите са за над 100 болници, някои - в труднодостъпни региони

Още толкова ще ги последват скоро, опасява се и Валери Жаблянов. Парламентът, според него, трябва да намери решение, тъй като няма община, която да е засегната, убеден е Жаблянов. Здравеопазването е и гарант за националната сигурност, според социалистите.