Има съвпадения в предложения от държавата бюджет, определен за здравната сфера и в този, определен от съсловната организация. Това заяви пред БНР председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев.

Според него е необходимо да се отстояват становищата за парите за здраве за 2018 година при съпоставянето на проекто-бюджетите, предложени от БЛС, МФ, Надзорния съвет на Здравната каса, Министерството на здравеопазването.

Получаваме разбиране и подкрепа от всички парламентарни партии, с които се срещнахме до момента, обясни Грозев. Надявам се това да не бъде променено, по простата причина, че това е в интерес на всички, допълни председателят на Лекарския съюз.

В деня на българсия лекар, детски хирурзи в Пирогов отстраниха 5-килограмов тумор

В деня на българсия лекар, детски хирурзи в Пирогов отстраниха 5-килограмов тумор

Министър Николай Петров поздравява колегите си медици по повод 19 октомври, Ден на българския лекар

На 16 октомври от Надзорният съвет предложиха на здравното министерство проектозакон за бюджета на Касата за 2018 година. Той е почти напълно съпоставим, обясни д-р Грозев. Ние дадохме сума от около 3,855 милиарда, а Надзорният съвет и управител на НЗОК дадоха своето становище за около 3,859 милиарда. Разликата от 4 милиона даже е в повече, но на практика е напълно съпоставимо с нашето виждане.

Ние се надяваме, може би за първи път, този бюджет до голяма степен да компенсира и дефицита в НЗОК, както и да създаде едни условия за малко повече сигурност и спокойствие в системата.

Болницата в Поморие получи 1000 подписа в своя защита

Болницата в Поморие получи 1000 подписа в своя защита

Общината поддържа Спешна помощ

За седма поредна година в Деня на българския лекар - 19 октомври ще бъдат бъдат връчени наградите на Български лекарски съюз - Лекар на годината. Българските медици празнуват в Деня на Св. Иван Рилски - покровител на медиците.

Лекар на годината е най-престижното медицинско отличие у нас, а зад избора на наградените в различните категории стои мнението на лекарското съсловие от цялата страна. Тази година двадесет и осемте лекарски колегии от страната са отличили за награждаване свои колеги в седем основни категории.

Номиниран за Лекар на годината 2017 е доц. Николай Янев. Той е лицево-челюстен хирург, който извърши уникална интервенция в "Пирогов". Той направи операция на тумор на челюстта с хемифация томия.