ДПС няма да подкрепи проекта за Държавен бюджет 2018 година. Това заяви пред bTV зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Цонев сподели, че е запознат с заложените политики в бюджета, въпреки че той все още не е пуснат за обсъждане.

Икономиката ни може да се увеличи до 4.2% до 2018 г.

Икономиката ни може да се увеличи до 4.2% до 2018 г.

Номинираха Милена Ангелова за вицепрезидент на СЕЕР

Според Цонев управляващите определят бюджета и разпределят средствата по сектори, но преди тези сектори да бъдат реформирани. По думите му правителството направило и грешката да промотира първо бюджета по студията, а не да познае с проекта народните представители. "Промотираха бюджета, който още не е пуснат за обсъждане. Това не е коректно. Не е добра политика да говориш за разходи, когато нямаш политики. Когато правиш бюджет, трябва да си наясно с политиките си", обясни ковчежникът на ДПС.

БСП готви свой проект за Бюджет 2018

БСП готви свой проект за Бюджет 2018

Нинова залага на доходи, образование и сигурност в проекта за бюджет 2018 г.

Зам.-председателят на ДПС заяви, че няма вариант партията да бъде разубедена и да подкрепи бюджета. По думите му бюджетът може и да не мине на гласуването в парламента заради крехкото мнозинство на управляващите.

Цонев допълни, че Движението за права и свободи няма да подкрепи нито един акт на това правителство, докато в него участват националисти. Според него ОП не са патриоти, защото патриотизмът обединявал хората и етносите. Коалиционните партньори на ГЕРБ били националисти, защото те настройвали обществото срещу етносите в страната.

"Не искаме националистите във властта от самото начало", категоричен бе Цонев. Според него истинското лице на национализма в България се крие именно в думите на депутата от ОП Валентин Касабов.

Патриотите остро парират "истеричните домогвания" на ДПС

Патриотите остро парират "истеричните домогвания" на ДПС

Заплаха за държавата било връщането на ДПС във властта

Припомняме, на 12 октомври Касабов заяви, че ДПС са "дървеници, които трябва да бъдат смачкани" - "тези депесарски тахтаби (дървеници) да не ни се пречкат в краката, защото много миришат и да внимават, защото можем да ги смажем". Този коментар на Касабов дойде във връзка с посещението на председателя на АЛДЕ Баален в България.

Ден след това лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ прочете в пленарната зала остра декларация против езика на омразата. За оставката на Касабов се обявиха и БСП.

Патриотите стигали тъмното дъно на парламентаризма

Патриотите стигали тъмното дъно на парламентаризма

БСП иска оставката на Валентин Касабов

"Това е словото на национализма. Този човек е в българския парламент и представлява българския народ по конституция. Той няма място там", убеден е Цонев. По думите му това е истинският пример за езика на омразата. "Като говорим за езика на омразата, всички питат какво толкова е казано. Словото може да гради, но може и да разрушава. Словото на националистите не може да обедини нацията, то я разделя", допълни Цонев.

Цонев заплаши кабинета, че ако Валери Симеонов не си тръгне, ДПС ще започне да разобличава действията на правителството сред хората и европейските институции. Това щяло да стане чрез слово и действия, но не слово като това на ОП, което поражда разделение и омраза в обществото.

Смешно е ДПС да говорят за свобода на словото и език на омразата, отсече Джамбазки
Обновена

Смешно е ДПС да говорят за свобода на словото и език на омразата, отсече Джамбазки

Партията било символ на политическа корупция

Относно последните скандали в политическия живот у нас и битката между ГЕРБ и БСП Цонев заяви, че това е проблем на властта през целия преход - "проблемът днес е че няма политики и за това излизат на преден план скандалите". По думите му роднинските обръчи от фирми мога да се изкоренят само с подходящо законодателство, кадрова политика и публичност.