Опозицията излезе с остра критика срещу бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2018 година. Близо 30 минути червеният Георги Гьоков оборваше параметрите.

"Бюджетът на ДОО за 2018 г. не променя несправедливостта в света на българина и с нищо той не се различавал от предишни бюджети на управляващите. Няма как да правиш едно и също нещо, а да очакваш подобрени резултати", атакува Гьоков.
"Няма да го подкрепим, защото няма дори знак за промяна в целта, която следват от години управляващите от ГЕРБ - да абсолютизират стабилността на финансовите системи, в случая на ДОО, и да наричат това поддържане на макроикономическата и финансова стабилност на страната", закани се червеният депутат.

Липсвала воля за решаване на основните проблеми на обществото.

Депутатите подхванаха и бюджета на ДОО

Депутатите подхванаха и бюджета на ДОО

Увеличават стажа за пенсии

"Днес се прави опит да се имитира социална ангажираност, като се представят и трите бюджета като социални", обяви червеният депутат. По думите му това е фалшива социална ангажираност. 
"Това е осми бюджет на ГЕРБ, който за осма година води до никъде, води до застой и административно харчене на милиони," категоричен бе Георги Гьоков.

Работодателските организации писаха Слаб (2) на бюджета на ДОО

Работодателските организации писаха Слаб (2) на бюджета на ДОО

За цялата ни икономика недостигът от работна сила е в размер на 500 хиляди души

Бюджетът на ДОО за следващата година е поредната фалшива новина за пенсионерите и според Хасан Адемов от ДПС. Нищо от предизборните обещания на управляващите нямало да се случат.

В средносрочната прогноза на кабинета имало заложени минимални проценти, с които да нарастват пенсиите. ДПС нямат аргументи, с които да подкрепят бюджета на ДОО, предложен от кабинета.

Според Хасан Адемов бюджетът на ДОО бил пица "кЪлцоне" (бел.ред от кълцам). Припомняме, преди дни вицепремиерът Валери Симеонов определи държавният бюджет на пица калцоне.

Социалистът Михаил Христов сравни бюджета на ДОО с вазелин върху автомобилно стъкло - нищо не се виждало.

След критиките обаче депутатите гласуваха предложения бюджет на ДОО. Със 123 гласа "за", 86 "против" и без въздържали се, народните представители го приеха на първо четене. При гласували 209 депутати, против бяха само депутатите на БСП и ДПС.

Бюджетът не е нито пица, нито калцоне, стига с "дянкови сравнения"

Бюджетът не е нито пица, нито калцоне, стига с "дянкови сравнения"

Така КНСБ коментира Валери Симеонов и внесе протестната декларация за 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор

Припомняме и че в средата на месец октомври Асоциацията на организациите на българските работодатели поиска оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Искането на оставката на Петков беше във връзка с предложенията в Проекта на Закона за бюджет на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за административно увеличение на минималния осигурителен доход от 3,9% и увеличение на минималната работна заплата от 510 лв. през 2018 г.

Работодателите искат оставката на Бисер Петков
Обновена

Работодателите искат оставката на Бисер Петков

Заради намеренията за увеличаване на минималната работна заплата и минималния осигурителен доход