Бюджетът за 2018 г. беше гласуван от депутатите на първо четене. Бюджетът мина със 126 гласа "за", 96 "против" и един (от БСП) депутат се въздържа.

Бюджет 2018 беше представен от финансовия министър Владислав Горанов в присъствието на негови колеги в пленарна зала. Повече блага за народа обеща финансовият министър, парите в хазната са повече, въпреки че не се повишават данъците.

"Закъсняхме с тази мярка", призна Горанов и обсни, че с Бюджет 2018 се инвестира в здравеопазването, въпреки че не се е родил този, който ще излекува болното българско здравеопазване.

Бюджетът на ДОО - имитация, според БСП, и фалшива новина, според ДПС

Бюджетът на ДОО - имитация, според БСП, и фалшива новина, според ДПС

Хасан Адемом: бюджетът е пица "кълцоне"

От страна на БСП предложението за бюджет беше остро разкритикувано, както и вчера - за бюджетите на НЗОК и ДОО - социалистите обявиха, че не се предлагат политики.

128 депутати гласуваха за бюджета на НЗОК за следващата година

128 депутати гласуваха за бюджета на НЗОК за следващата година

В залата не присъства здравен министър

"Един бюджет не може да реши абсолютно всички проблеми с магическа пръчка във всички сфери", коментира и герберът Константин Попов. По мнението му обаче Бюджет 2018 дава решения и осигурява бъдещето и личния състав в сферата на отбраната - над 100 млн. лв. се дават за личен състав.
"Отбраната има много проблеми, наслоявани в годините", предупреди обаче Попов.

За модернизация на армията се дават допълнително 397 млн. лева, а за следващите три години вложенията в модернизация са общо 1.191 млрд. лв.

"Ще дадем глътка въздух на нашите летци, които наистина летят малко", убеден е Константин Попов.

Пилотите от "Граф Игнатиево" не искат да тренират

Пилотите от "Граф Игнатиево" не искат да тренират

Докладвали, че се чувстват психологически непригодни - разочаровани от спирането на проекта за придобиване на нов изтребител за ВВС

"Няма как да се коментира вот на недоверие при тези финансови и икономически параметри на държавата." Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите за Бюджет 2018.
Той отбеляза, че от опозицията се осланят повече на изследвания, а не на реалните факти и институциите, които водят тези политики.

Цветанов подчерта, че европейското финансиране може да бъде добавена стойност в управлението на ГЕРБ, защото се знае, че добавена стойност в управлението на БСП няма как да има, защото при тях фондовете просто се спират.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че поетите ангажименти септември месец ще продължат да се изпълняват през целия мандат и напомни, че само 330 млн. лв. отиват за увеличаване на заплатите на учителите.

Депутатът изрази увереност, че икономическият растеж ще продължи и през 2018 и 2019 г., за да се разпределя повече ресурс за правене на повече политики.

Цветанов подчерта важността на сектор Сигурност" и припомни, че се дават 55 млн. лв. повече за системата на МВР и 100 млн. лв. повече за МО.
"Бюджетът за 2018 г е много по- добър от 2017, 2016, 2015, и в пъти по- добър от 2014 г.", заяви Цветанов.

Горанов раздава държавните блага за народа през Бюджет 2018

Горанов раздава държавните блага за народа през Бюджет 2018

Не се е родил този, който ще излекува болното българско здравеопазване

Във връзка с предстоящото Председателство Цветанов призова опозицията да бъдат отговорни и мъдри, защото Председателството се дава само 10 години след като сме приети в ЕС, а това означава много.

Цветанов заяви, че вярва, че бюджетът ще бъде изпълнен, а даже и преизпълнен.
Той беше категоричен, че ГЕРБ вярва на министър-председателя Бойко Борисов и на всички министри в кабинета.