Шестгодишно дете, имунизирано срещу морбили се е разболяло. Това е един от новите осем случая по време на Великденските празници, съобщи Дарик.

Детето е от Столипиново, най- вероятно се е заразило в квартала. Подобни случаи имаше и в предишната епидемия на морбили през 2010 година. Според медици, най- вероятно става дума за неправилно съхранение на ваксината.

Строг режим в пловдивските болници заради морбили

Строг режим в пловдивските болници заради морбили

Засилва се и контролът при приема на деца в ясли и детски градини

Сред новите случаи, с които общият брой на заболелите от началото на епидемията става 61, има три бебета- на 7 месеца, на 4 и на 5 месеца. Има и едно дете на година и 4 месеца, което не е имунизирано.

Още 4 случая на морбили са установени в Пловдивска област

Още 4 случая на морбили са установени в Пловдивска област

Заразените вече са 53-ма...

Петгодишно дете от Пловдив най-вероятно се е заразило в Инфекциозна клиника, където е било хоспитализирано за друго заболяване. Петмесечното бебе пък е заразено в Детското отделение на болница.

Три от новите случаи са от Пловдив, останалите са от Кричим и селата Ягодово, Златитрап, Йоаким Груево. Засега сред тях няма тежка клинична картина.

След нареждането на Министерството на здравеопазването личните лекари да проверят пациентските си листи и да сложат ваксини на тези, които нямат са имунизирани 136 души.

Бум на морбили в Европа

Бум на морбили в Европа

СЗО предупреждава, че заболяването се разпространява

До момента лабораторно потвърдените случаи на морбили в Пловдив са 26, две проби са дали отрицателен резултат, в един от случаите става дума за рубеола, а не за морбили, а за останалите болни се чака резултат.