В обновената версия на приложението на Министерство на здравеопазването е-Здраве са достъпни и модулите "Кръводарявания" и "Личен картон". Приложението е част от Националната здравно-информационна система.

Потребителите на приложението ще открият в модул "Кръводарявания" база данни, организирани по дати за кръводарявания от лицето, които са регистрирани от НЦТХ. Включена е и информация за кръвна група с резус-фактор (Rh) на кръводарителя, както и резултатите от задължителните изследвания за СПИН/ ХИВ, хепатит B, хепатит C, сифилис, NAT тест, преди кръводаряването.

В модул "Личен картон" са добавени три категории с обща информация за лицето. Гражданите ще могат сами да попълнят информацията в тази секция.

Приложението е-Здраве дава информация за данните на общопрактикуващите лекари - имена, УИН, координати за връзка, код на лечебното заведение, РЗОК.

Лекарите вече могат да издават електронни бели рецепти чрез мобилно приложение

Лекарите вече могат да издават електронни бели рецепти чрез мобилно приложение

Възможно е и медицинското направление за ТЕЛК да се изпраща по електронен път

С новата разработка на версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве са надградени досегасъществуващите модули "Ваксини" и "Направления". Гражданите вече могат да следят Имунизационния календар на Р.България за всички предстоящи имунизации и реимуизации, въведени в НЗИС.

Модул "Направления" вече дава на гражданите информация за направления, които са в процес на изпълнение.

При подобряването на мобилното приложение е-Здраве, от"Информационно обслужване" АД са подобрили сигурността и стабилноста, като например не е позволено заснемането на екрана при работа с приложението, което е способ за ограничаване споделянето на лични и медицински данни с трети лица.

Новата версия на приложението може да бъде изтеглена от Google Play Store и App Store.

еЗдраве: Досието на пациента - как се ползва и какво съдържа

еЗдраве: Досието на пациента - как се ползва и какво съдържа

Активирането на мобилно устройство се удостоверява с електронен подпис