Началникът на клиниката по очни болести в Александровска болница доц. Александър Оскар е подал оставка като член на борда на директорите на лечебното заведение. Това потвърдиха от болницата за news.bg.

Доц. Оскар бе избран за лекар на 2020 г. Бившият здравен министър Костадин Ангелов бе директор на болницата преди да стане министър в кабинета  "Борисов-3".

Припомяме, доц. Александър Оскар, началник на Очната клиника в Александровска болница и представител на държавата в борда на директорите на болницата подаде сигнал и до комисията по ревизия в 45-ото Народно събрание. В сигнала си той пише, че последните 14 заседания реално не са се провели, а той е "натискан" да подпише протоколи за тях. Това е една от най-големите държавни болници, която изразходва годишно около 45-50 милиона лева. Председателят на комисията Мая Манолова бе казала, че при нея са отишли и други шефове на клиники, които по думите й били възмутени как се харчат милиони левове с еднолични решения. Преди да стане министър на здравеопазването директор на болницата бе Костадин Ангелов, сега вече член на ГЕРБ.

От Българския лекарски съюз изпратиха позиция, с която настояват да има проверка в Александровска и резултатите от финансовото състояние на болницата да бъдат публикувани.

Университетските болници искат факти за нарушения, а не мнения в медиите

Университетските болници искат факти за нарушения, а не мнения в медиите

Да не се накърнява престижът на УМБАЛ "Александровска" и болница "Лозенец"

От браншовата организация с безпокойство следят разразилия се обществен дебат по повод разпространените в медийното пространство данни за финансовото състояние на УМБАЛ "Александровска" и последиците, произтичащи от него.

Медийните престрелки, злепоставянето на колеги и изнасянето на информация, проверката, за която все още е в ход, не само уронва авторитета на лечебното заведение и медицинския персонал, работещ там, но и руши доверието на обществото в "УМБАЛ "Александровска" и българското здравеопазване, пишат от БЛС.

В Александровска болница зоват да не им сменят шефа прибързано

В Александровска болница зоват да не им сменят шефа прибързано

Реформата в здравеопазването не започва с "махането на няколко глави"