Кутията на Пандора се отвори в резултат на работата на комисията по ревизията. Показахме как управлява ГЕРБ и на какво е подложен българският бизнес. Това заяви пред БНР Мая Манолова от коалиция "Изправи се! Мутри вън!".

Припомняме, миналата седмица пред комисията по проверка, ръководена от Мая Манолова, бизнесменът Светослав Илчовски обясни, че е бил принуждаван от близки до бившия премиер Бойко Борисов да не купува земеделски земи, да продава продукцията си на занижени цени, а "Напоителни системи" го изнудвали да плаща рекет, ако иска да получи вода за насажденията си. Освен това се оплака, че един от собствениците на фирма "Градус" е искал от него да реализира фиктивен оборот за дружеството му, а целта била с фалшиви обороти да се завишат приходите на фирмата на Иван Ангелов, да се вдигнат цените на акциите ѝ на борсата и по този начин да се вземат 100 млн. лв. от пенсионните фондове.

По думи на Манолова от ИСМВ са показали, че са високо ефективно формирование.

Ние сме пъстри и шарени, от друга страна сме единствената формация, която, каквото обеща на своите избиратели, го направи, изтъкна тя и прогнозира, че в следващия парламент коалицията ще има поне два пъти повече депутати.

Манолова посочи, че се водят разговори за формата, наименованието и всичко, свързано с коалицията.

Прокуратурата проверява твърденията на бизнесмените Илчовски и Ангелов

Прокуратурата проверява твърденията на бизнесмените Илчовски и Ангелов

Как са изразходвани държавни пари в последните 10 години

Относно сигнал от доц. Александър Оскар, началник на Очната клиника в Александровска болница и представител на държавата в борда на директорите на болницата, тя заяви, че последните 14 заседания реално не са се провели, а той е "натискан" да подпише протоколи за тях.

Манолова подчерта, че става дума за една от най-големите държавни болници, която изразходва годишно около 45-50 милиона лева. Самото твърдение, че може еднолично да се вземат решения за изразходване на милиони левове наистина е изумително, заяви тя и допълни, че трябва да се носи отговорност, включително от тези, които управляват болницата.

Манолова съобщи, че при нея са отишли и други шефове на клиники, които по думите й били възмутени как се харчат милиони левове с еднолични решения.

Тя посочи, че по казуса с Александровска болница е сезиран здравният министър. Самата Манолова очаква да се самосезира и Инспекторатът в Министерството на здравеопазването.

Христо Гаджев за казуса Илчовски: Манолова създаде скандала

Христо Гаджев за казуса Илчовски: Манолова създаде скандала

Тя иска да манипулира Комисията по ревизия